Skip to main content

Blackjack Classic Spelen

Classic Blackjack van NetEnt is de meest basic variant van blackjack binnen het spelaanbod van deze spelontwikkelaar. Met Classic Blackjack probeert NetEnt zo dicht mogelijk bij de roots van het klassieke blackjack te blijven, en daarin zijn ze prima geslaagd. Classic Blackjack wordt namelijk al sinds de release in 2014 in tal van online casino’s aangeboden en is een van de meest gespeelde soorten blackjack van NetEnt.

Gratis Oefenen

Wil je Blackjack Classic spelen, maar liever niet direct voor echt geld? Dan ben je hier op het juiste adres! Je kunt deze blackjack versie hier namelijk gratis uitproberen. In tegenoverstelling tot sommige andere NetEnt spellen, loopt de Classic variant niet via html5. Er bestaan dan ook 2 verschillende versies van dit spel, een voor desktop spelers en een voor mobiele spelers. Klik op de grijzen knop hieronder om het spel gratis te spelen op desktop. Maak je gebruik van een mobiel apparaat? Klik dan op de onderste knop.

 

Andere Varianten

Het kan natuurlijk zijn dat je op deze pagina bent beland en denkt – dit is toch niet de juiste blackjack variant voor mij. Geen probleem! Er zijn gelukkig nog meer dan genoeg andere varianten. Hieronder kun je een aantal andere reguliere (RNG) blackjack tafels vinden die je bij ons gratis kunt uitproberen. Liever tegen een echte dealer spelen? Bekijk dan de Live Tafels op onze Blackjack Varianten pagina.

Zo werkt Classic Blackjack

Classic Blackjack van NetEnt speel je natuurlijk tegen de computer. De uitkomsten worden hierbij bepaald door een Random Number Generator. Zoals de naam al doet vermoeden wordt Classic Blackjack met de klassieke blackjack regels gespeeld. Verder heeft dit tafelspel een theoretisch uitbetalingspercentage (RTP) van 99.57% en wordt er met zes decks kaarten gespeeld. Verder heb je te maken met de standaard uitbetalingen, en die zien er als volgt uit:

  • Blackjack – 3:2
  • Insurance (verzekering) – 2:1
  • Winst – 1:1 Even Money – 1:1
  • Push (gelijkspel) – inzet terug

Het speelscherm van Classic Blackjack ziet er lekker overzichtelijk uit zonder allerlei overbodige grafische toeters en bellen. Bij aanvang van iedere speelbeurt plaats je eerst een inzet. Hierbij heb je de keuze uit fiches met diverse waardes, oplopend van €1 tot €40. Je kunt Classic Black spelen met 1 tot 5 handen. Aan het begin van iedere speelronde kun je kiezen met hoeveel handen je wil gaan spelen. Per hand geldt er een minimale inzet van €1 en een maximale inzet van €40 per speelronde, dus wanneer je met vijf handen wil gaan spelen, dan geldt er een maximum van €200 per speelronde en een minimum van €5.

Nadat je je inzet hebt geplaatst klik je op de knop ‘deal’, waarna de kaarten worden gedeeld. Je krijgt je eigen twee kaarten te zien, en van de dealer slechts eentje. De hoogte van de kaarten bij elkaar opgeteld wordt altijd weergegeven boven de kaarten, dus zelf tellen hoeft ook niet. Vervolgens kun je kiezen uit hit, double, split (alleen bij overeenkomstige waarde van de kaarten) en stand. De dealer moet bij een waarde van 17 altijd blijven staan, en moet tot een waarde van 16 kaarten blijven pakken. Wanneer je zelf een waarde van 21 hebt, dan blijf je automatisch staan: jezelf per ongeluk kapot spelen door een ongelukkige muisklik kan dus niet. Wanneer je blackjack hebt en de dealer heeft ook een reeks kaarten die samen 21 vormen (maar geen blackjack zijn), dan win je automatisch.

Overige opties in deze variant

Vervolgens heb je ook nog de optie tot verzekeren (insurance). Je kunt deze verzekering kopen wanneer de eerste kaart van de dealer een aas is. Het afsluiten van die verzekering kost je de helft van je aanvankelijke inzet en betaalt 2:1 wanneer de dealer blackjack heeft. Wanneer jij juist blackjack hebt en de eerste kaart van de dealer een aas is, dan heb je de mogelijkheid om voor ‘even money’ te kiezen tegen een uitbetaling van 1:1. Verder heb je ook de beschikking over splitsen en verdubbelen. Je mag bij Classic Blackjack één split per hand uitvoeren. Let op: bij een gesplitste hand die bestaat uit een aas en een kaart met de waarde 10 telt deze niet als blackjack, maar als 21. Een optie die wel ontbreekt bij Classic Blackjack is de mogelijkheid tot overgave, oftewel ‘surrender’. Deze optie wordt trouwens bij lang niet alle soorten en varianten blackjack aangeboden, dus een groot gemis is het niet echt.

Na ieder spelronde wordt je eventuele winst bijgeschreven en kun je een nieuwe speelronde starten. Hierbij kun je kiezen uit een nieuwe inzet, maar je kunt je laatste inzet ook herhalen met de knop ‘rebet’. Rechts bovenin het speelscherm kun je trouwens ook de laatste 10 handen van de dealer zien en ook heb je de mogelijkheid om je spelgeschiedenis te bekijken. Dat zijn eigenlijk wat aanvullende aardigheidjes, want in het verleden behaalde resultaten geven natuurlijk geen garanties voor de toekomst, en na iedere speelbeurt worden de kaarten ook weer geschud. Links onderin het speelscherm tref je nog een paar aanvullende opties aan, waaronder een slider waarmee je de snelheid van het spelverloop in kunt stellen. Vlot doorspelen kan dus heel goed met Classic Blackjack.

Voordelen

Ben je op zoek naar een klassieke en vlot spelende versie van blackjack? Dan zit je met Classic Blackjack van NetEnt helemaal goed. Met inzetmogelijkheden tussen de €1 en €200 (met meerdere handen) per ronde, hebben zowel de low als medium rollers genoeg om uit te kiezen. Classic Blackjack heeft verder geen bijzondere inzetmogelijkheden of afwijkende weddenschappen die je af kunt sluiten en is daarmee dus ook erg geschikt voor beginnende spelers die hun eerste stappen zetten in de wondere wereld van blackjack. Kortom: Classic Blackjack van NetEnt is blackjack in een pure vorm!

Nadelen

Classic Blackjack is gewoon blackjack zoals het bedoeld is. Ben je op zoek naar blackjack met wat meer afwijkende regels of extra inzetmogelijkheden, dan is Classic Blackjack misschien niet de blackjack variant waar je naar op zoek bent. Verder ontbreekt de mogelijkheid om jezelf over te geven, maar de ‘surrender’ optie is dan ook geen vast gegeven bij blackjack. Voor spelers die graag met meer dan drie handen tegelijk spelen biedt Classic Blackjack ook geen uitkomst, want drie handen zijn het maximum. Verder heeft Classic Blakjack geen hele uitgebreide spelopties en is de inzetlimiet van €500 per hand misschien wat aan de lage kant voor de echte high rollers.