Skip to main content

Pirate 21 Blackjack Spelen

Pirate 21 blackjack

Wie op zoek is naar een blackjack variant die echt op flink wat fronten afwijkt van traditioneel blackjack, doet er goed aan om Pirate 21 Blackjack eens uit te proberen. Deze blackjack variant heeft een erg bijzondere opzet met afwijkende regels, andere uitbetalingen, een aanvullende weddenschap en er ontbreken zelf enkele kaarten die bij normaal blackjack wel onderdeel zijn van het spel. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder om alles te weten te komen over Pirate 21 Blackjack!

Gratis Oefenen

Je kunt Pirate 21 Blackjack gratis uitproberen door op de onderstaande knop te klikken. Helaas is deze blackjack variant wat ouder, en is deze niet beschikbaar op mobiele aparaten. Wil je gratis spelen op een mobiel? Probeer dan Blackjack Classic eens uit.

 

Andere Varianten

Het kan natuurlijk zijn dat je op deze pagina bent beland en denkt – dit is toch niet de juiste blackjack variant voor mij. Geen probleem! Er zijn gelukkig nog meer dan genoeg andere varianten. Hieronder kun je een aantal andere reguliere (RNG) blackjack tafels vinden die je bij ons gratis kunt uitproberen. Liever tegen een echte dealer spelen? Bekijk dan de Live Tafels op onze Blackjack Varianten pagina.

Zo werkt Pirate 21 Blackjack

Pirate 21 Blackjack is een online blackjack variant van ontwikkelaar Betsoft die je met maximaal drie afzonderlijke handen tegelijk tegen de dealer speelt. Er worden zes zogenaamde Spaanse decks met kaarten gebruikt. Bij deze decks ontbreken alle tienen. Voor de rest is het achterliggende doel hetzelfde als bij blackjack: kaarten met een totale waarde van 21 zien te krijgen of zo dicht mogelijk bij deze waarde proberen te komen. Pirate 21 Blackjack heeft een huisvoordeel van 0,76%, iets hoger dus dan het gemiddelde traditionele blackjack. De nogal afwijkende regels en het spelverloop van Pirate 21 Blackjack zien er als volgt uit:

– De dealer geeft zichzelf twee kaarten, waarvan eentje open.
– De dealer moet een kaart nemen bij een zachte 17 en blijft staan op een harde 17.
– De speler wint met een kaartwaarde van 21 altijd van de dealer als deze ook 21 heeft.
– De speler met blackjack verslaat altijd de dealer als deze ook blackjack heeft.
– De speler mag kaarten meerdere malen splitsen.
– De speler mag een double down op alle kaarten uitvoeren.
– De speler mag Azen splitsen en hersplitsen.
– Na het splitsen is het niet mogelijk om een natuurlijke blackjack te krijgen.
– Heb je dezelfde waarde kaarten als de dealer (vanaf kaartwaarde 17 en hoger), dan is het gelijkspel (push) en krijg je je inzet terug.
– Er is geen mogelijkheid tot verzekeren (insurance) of surrender (overgave) bij Pirate 21 Blackjack.

Tijdens het basisspel heeft een gewone winst een uitbetaling van 1:1 en heeft blackjack een uitbetaling van 3:2. Verder heb je te maken met een minimale inzet van €1 per hand per speelronde en een maximale inzet van €100 per hand per speelronde.

Aanvullende weddenschap en speciale uitbetalingen

Misschien zat je al te denken: zonder de tienen, dan is het toch een stukje lastiger om blackjack te scoren? Dat klopt helemaal, en om dat een beetje te ondervangen heeft Pirate 21 Blackjack een aanvullende weddenschap die je kunt afsluiten en leveren bepaalde kaartcombinaties je ook nog eens winsten op. De aanvullende weddenschap heet de Match Side Bet en deze kun je alleen afsluiten als je ook een gewone inzet plaatst. Heb je deze weddenschap afgesloten en is een van je twee kaarten hetzelfde als die van de dealer? Dan win je! Een non-suited match (bijv. schoppen 9 en klaver 9) heeft een uitbetaling van 4:1 en een suited match (bijv. twee schoppen Azen) heeft een uitbetaling van 9:1. Let wel, de maximale inzet voor deze aanvullende weddenschap is €25 per hand. Hierdoor ligt de complete maximale inzet per speelronde op €375 (€100 per hand plus €25 per hand voor de Match Side Bet).

Verder gelden er afwijkende uitbetalingen voor bepaalde kaartcombinaties:

21 met vijf kaarten – 3:2
21 met zes kaarten – 2:1
21 met zeven kaarten (of meer) – 3:1
6-7-8 of 7-7-7 van elke suit – 3:2
6-7-8 or 7-7-7 van een enkele suit – 2:1
6-7-8 or 7-7-7 van schoppen – 3:1

Heb je een suited 7-7-7 en heeft de dealer als open kaart een zeven? Dan heb je te maken met een vaste uitbetaling van €1000 wanneer je speelt met een inzet tussen de €5 en €24, en een uitbetaling van €5000 als je met een inzet van €25 of hoger speelt. De speciale uitbetalingen bij de handen 6-7-8 en 7-7-7 tellen niet als deze het resultaat zijn van verdubbelen.

Voordelen Pirate 21 Blackjack

Voor spelers die op zoek zijn naar een Blackjack Variant die het echt totaal anders doet, is Pirate 21 Blackjack zeker een aanrader. Het is eventjes wennen, maar zeker niet moeilijk om te spelen. De Match Side Bet kan de insurance optie natuurlijk niet vervangen, maar daar staan wel interessante uitbetalingen tegenover, net als de uitbetalingen voor bepaalde kaartcombinaties.

Nadelen Pirate 21 Blackjack

Wie niet zo gecharmeerd is van nogal afwijkende blackjack varianten kan Pirate 21 Blackjack het beste links laten liggen. Door het ontbreken van de tienen en de aanwezigheid van andere regels dan bij normaal blackjack speelt Pirate 21 Blackjack echt compleet anders. Het spelen volgens de blackjack tabel is bij deze variant dus ook lang niet altijd aan de orde. Ook heeft Pirate 21 Blackjack een iets hoger huisvoordeel dan traditioneel blackjack en ook zijn de inzetlimieten wat aan de lage kant voor de high rollers onder ons.